ЕС е против налагането на санкции на което и да

...
 ЕС е против налагането на санкции на което и да
Коментари Харесай

Европа надигна глас срещу САЩ за санкциите

 

Европейски Съюз е срещу налагането на наказания на което и да било европейско сдружение, което работи съгласно законите. Това съобщи през днешния ден представител на Европейската комисия в отговор на въпрос, обвързван със опасност на Съединени американски щати, че ще бъдат наложени наказания на газопроводите " Северен поток 2 " и " Турски поток " ( " Балкански поток " ).

" Не се произнасяме по изказвания и закани. Европейска комисия постоянно е целяла разширението на газопровода " Серевен поток " и други тръбопроводи да бъдат осъществявани в условия на бистрота и без дискриминация, с подобаващия регулаторен контрол, съгласно интернационалното и европейското право в региона на енергетиката ", добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Говорителят означи, че предходната година влязоха в действие нови европейски правила за пазара на газ. По неговите думи през днешния ден разпоредбите са ясни и се ползват за всички газопроводи, които свързват европейския газов пазар с външния свят.

Вчера държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон възнамерява да наложи наказания за съветския газов план до Германия " Северен поток 2 ".

" Нашите упования са, че тези, които вземат участие в продължаването на плана, ще бъдат предмет на обзор за евентуални последствия ", сподели топдипломатът на конференция.

" Оттеглете се или рискувате да има последици ", прикани той участващите компании.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР